We gaan aan de slag met de communicatie-app van Donkey Mobile, kortweg GKG-app. Na een periode van nadenken met verschillende taakgroepen over wat we willen en uitvoerig testen, is de app vanaf zaterdag 7 januari breed beschikbaar! Hieronder volgt uitleg hoe de GKG-app te installeren en te gebruiken.  

Eerst een aantal spelregels zodat de berichtgeving in de GKG-app overzichtelijk en plezierig blijft. De spelregels komen in een filmpje ter sprake: https://youtu.be/MDMCLaOmIaE

De sheets zijn ook terug te lezen: Spelregel

En dan aan de slag met de GKG-app. De app kan op een Smartphone en of Tablet geïnstalleerd worden.

Voor apparaten met Android-besturingssysteem (Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei, Motorola, Google): Play Store. Als je de app op apparaten met een IOS-besturingssysteem (Apple: Iphone / Ipad / Macbook) wilt installeren, dan ga je naar de App Store!

Hetzelfde account kan op meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden. Let wel op, als je op 1 apparaat uitlogt dan log je op alle apparaten uit!

De basis functionaliteiten (o.a. bericht plaatsen, agenda, geven aan collecte, deelnemers van de GKG-app) laten we zien in dit filmpje:

De sheets uit dit filmpje zijn terug te kijken via: BasisFunctionaliteiten

Om de GKG-app vriendelijk in gebruik te maken willen we wijzen op de notificaties. Wil je van zoveel mogelijk nieuws op de hoogte blijven, dan kun je veel notificaties (meldingen) aanzetten. Wil je af en toe kijken, dan kun je notificaties uit zetten zodat niet geen last hebt van in jouw ogen te veel meldingen: 

Hiermee kun je de GKG-app goed gebruiken. Voor de volledigheid staat de Algemene Handleiding hier: Algemene Handleiding

Als je op ‘Ontdek’ klikt dan zie je welke communicatiegroepen binnen onze GKK-app al bestaan. Als je een nieuwe communicatiegroep aan wilt maken, dan is het de regel om wildgroei te voorkomen dat eerst contact gezocht wordt met de in jouw ogen bij het onderwerp passende taakgroepcoördinator. Hiermee stem je af of een nieuwe groep handig is of aangesloten kan worden bij een bestaande groep. De taakgroepcoördinatoren staan in: http://www.gereformeerdekerkgenderen.nl/wp-content/uploads/Wie_TGC.pdf

Als na afstemming een nieuwe groep aangemaakt gaat worden, dan kun je dat vervolgens op deze manier doen: 

Start met GKG-app van Donkey