In september 2008 startte in Genderen de eerste Marriage Course. De deelnemers waren enthousiast. Gezonde en sterke huwelijken die gegrond zijn op wat de Bijbel daarover leert, zijn van groot belang voor onze gemeente en de samenleving. Om jonge gemeenteleden toe te rusten in hun voorbereiding op hun gezamenlijke levensweg als man en vrouw wordt de pre-marriage-course aangeboden in onze gemeente of in de regio. Ook worden jonge stellen gewezen op de mogelijkheid van een huwelijks-(voorbereidings-)conferentie of -weekend . Voor gehuwde volwassenen wordt de marriage-course aangeboden. Hiermee wordt echtparen de gelegenheid geboden zich (opnieuw) te bezinnen op het belang van goede relaties voor henzelf en anderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. De Marriage Course wordt gehouden in samenwerking met Hervormd Aalburg. De Marriage Course wordt gegeven op de jeugdzolder ‘De Burg’ van de Aalburgse Hervormde kerk.

Investeren in, en bouwen aan een relatie die een leven lang stand houdt. Dat is het doel van de Marriage Course. Totaal 7 avonden, die beginnen met een heerlijk diner voor twee. Daarna volgt een praktisch praatje met
videomateriaal over thema’s waar je vaak samen niet (meer) aan toekomt.
Vervolgens zijn er vragen en opdrachten. Die maak je als stel.
Je doet de cursus dus niet in groepsverband, maar echt SAMEN. Er zijn geen
groepsgesprekken waarin je zaken met anderen moet delen.

Aanmelden kan via arie.niavanvuuren@gmail.com. Heb je vragen? Neem contact op met Arjen en Bianca van der Beek, Tim en Brenda Steeman of Erik en Karin van Mersbergen.