Contactpersoon is Annemieke Vos – 692885 of werkgroeperediensten@gereformeerdekerkgenderen.nl

Al een aantal jaar organiseert een werkgroep de Stille Week. Deze Stille Week – ook wel ‘goede week’, ‘heilige week’ of ‘grote week’ genoemd – is in het christendom de naam geworden voor de week die begint met Palmzondag en eindigt op Paaszaterdag. Daarmee vormt de Stille Week tevens de afsluiting van de Lijdenstijd die voorafgaat aan de viering van het Paasfeest. In deze week voor Pasen vallen Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

De diensten in de Stille Week hebben een vaststaand karakter en inhoud waar we ieder jaar weer net een andere invulling aan geven. De werkgroep streeft ernaar dat de verschillende diensten een samenhang met elkaar hebben.

In de Lijdenstijd bereiden we ons voor op de Stille Week. De afgelopen jaren heeft de werkgroep de Vastensoep georganiseerd, elke woensdagavond een eenvoudige maaltijd met een bezinnings-moment. Op deze manier proberen we inhoud te geven aan deze bijzonder periode in het kerkelijk jaar in ons drukke bestaan.

De werkgroep heeft wisselende samenstellingen. In 2016 hebben Jolanda Buijs, Ans Vos, Hannah Kraaijkamp, Jolanda van Veen, Hanneke van Woerden, Anja de Graaff en Annemieke Vos meegewerkt. Lijkt het je leuk om ook eens mee te denken en organiseren? Laat het ons weten!