Beste gemeenteleden,

Inmiddels leven we in een landelijke lockdown. Een bijzondere situatie die vraagt om bijzondere en daarmee ook verregaande besluitvorming. Als leiding van de kerkelijke gemeente hebben we besloten om alle fysieke groepsactiviteiten tijdens de landelijke lockdown te annuleren.

Zorgen voor elkaar

Dit is voor ons op dit moment het zwaarst wegende argument. Zorgen voor elkaars gezondheid – binnen en buiten de gemeente – zorgen dat het verplegend personeel hun werk kan blijven doen, zorgen dat we kunnen blijven zorgen voor anderen, voor ons gezin, voor ons zelf; zorgen voor …..

Vul het zelf maar in. We nemen hierin onze verantwoordelijkheid voor gemeenteleden en maatschappij.

Daarom blijven we wel ‘open’, om ook te kunnen blijven zorgen voor elkaar en samen gemeente kunnen zijn; God vanuit de gemeente blijven aanbidden en lofprijzen. Ook dat kunnen we niet alleen; alleen samen krijgen we dat voor elkaar!

Erediensten

Erediensten worden internetdiensten (zonder kindernevendienst; met aanwezigheid van minimale crew: voorganger, ouderling van dienst, koster, beamer, camera, geluid, eventueel aangevuld met muzikanten (maximaal 3 zangers).

De internetdiensten zullen afwisselend worden uitgezonden vanuit de Hervormde kerk en de Gereformeerde kerk; zie nieuwsbrief of website.

Ga door!

We willen zo veel mogelijk het gemeente werk blijven stimuleren en moedigen de organisatie van aangepaste activiteiten aan. Stop niet als groep, maar zoeken manieren van contact die bij de groep passen. Weet je even niet hoe? Laat het ons weten, dan gaan we samen opzoek naar een passende oplossing.

Ideeën die er zijn:

1. Gebruik van video technieken (skype, teams, whatsapp, zoom, etc.; weet je niet hoe het werkt laat het weten dan helpen we er bij)
  2. Telefonisch contact
  3. Kettingbrief
  4. Kaartje sturen
  5. Whatsapp groep berichten
  6. Wandeling in tweetallen (op afstand in de buitenlucht)

Ideeën zijn welkom

Heb je een mooi idee om contact te onderhouden? Laat het ons weten, dan kunnen we anderen ook weer voorzien van tips en ideeën.

Kerst activiteiten (zie voor meer info de nieuwsbrief of website)

1. Kinderkerstfeest; op 20 december
  2. Kerstavond 2 internetdiensten
    1. 19.30u; ‘met traditioneel bekende kerstliederen’
    2. 21.30u; doelgroep: jeugd / jongeren
  3. Zingen op kerstmorgen: geannuleerd
  4. Kerstmorgen 1 internetdienst; georganiseerd door de werkgroep bijzondere erediensten
  5. Kerst wandelroute; van 20 t/m 27 december

Vuist-regels

Voor kerkelijke activiteiten heeft de kerkraad 4 vuistregels bepaald:

1. Landelijke basisregels (RIVM-richtlijnen); op hoofdlijnen:
    1. Houd afstand; 1,5 meter
    2. Hygiëne; was regelmatig je handen / desinfectie
    3. Blijf thuis bij positieve test van jezelf of huisgenoten, dit geldt ook als jij of huisgenoten getest zijn en nog geen uitslag hebt.
    4. Blijf thuis als je in contact geweest bent met positief getest persoon
    5. Blijf thuis bij klachten verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  2. Groepsgrootte
    1. Binnen (in het kerkgebouw): 0 (uitzondering erediensten)
    2. Buiten: max. 2 (uitzondering mensen van hetzelfde huisgezin)
    3. Thuis: max. 2 gasten (≤ 12 jaar niet meegeteld)