Contactpersoon is Ineke van Mersbergen, 351433 of vbw@gereformeerdekerkgenderen.nl
Met ingang van november 2017: Brenda Steeman

In de herfstvakantie wordt ieder jaar de vakantiebijbelweek gehouden. Op verschillende dagdelen wordt aan de hand van een thema met sketches, Bijbelverhalen, spellen, workshops en een afsluitingsdienst aandacht aan het geloof gegeven. Ook kinderen die niet kerkelijk betrokken zijn, zijn welkom!

Bestuur:
Voorzitter (kernlid): Ineke v. Mersbergen, 351433 – mersbergenwm@zonnet.nl
Secretaris (kernlid): Brenda Steeman, 06-11750175, brendavanveen84@gmail.com
Kernlid en workshops: Mieke Kramer, 778447, theo_mieke2003@hotmail.com
Penningmeester en toneel/sketch: Jeanet Donkersloot, 352314 – martinenjeanet1@tele2.nl

Leden:
muziek en band: Lianne Versteeg, 778546 – lianneversteeg@live.nl
workshops: Angela Lankhaar, 778062 – amlankhaar@hotmail.com
commissielid: Willemijn Hartman, 06-30149223, willemijn-bax@hotmail.com
commissielid: Joeri Burghout, 06-51804898, joeridejong6@hotmail.com
commissielid: Corine Stout, 06-11053589, corine.stout@ziggo.nl
commissielid en toneel/sketch: Inka van Dueren, 353195 – pieter.inka@ziggo.nl

Vakantie Bijbel Week 2017: (T)op Survival!
In de herfstvakantie (vanaf maandag 16 oktober) gaan we met elkaar een FEEST maken tijdens de VAKANTIE BIJBEL WEEK! Naast een Bijbelverhaal en een stoere sketch gaan we zingen, knutselen en spannende activiteiten doen! Maandag: 14-16:30 uur, di: 14-16:30 uur en woensdag 9:30-12:45 uur en 18:30-20.00 uur. Afsluiting: zondag 22 oktober om 15.00 uur. Kom jij ook? Voor iedereen op de basisschool!

Terugblik Vakantie Bijbel Week 2016 – Aan tafel!
We mogen terugkijken op een zeer smakelijke, geslaagde en gezegende Vakantie Bijbel Week! De Vakantie Bijbel Week die we in de herfstvakantie hebben gehad was een groot feest! Het thema was Aan tafel.
Met zo’n 100 kinderen zijn we drie dagen achter elkaar bij elkaar gekomen om allerlei leuke dingen met elkaar te doen. We hebben samen gezongen, gedanst, naar een Bijbelverhaal geluisterd, naar Bram en Britt gekeken, geknutseld, spelletjes gespeeld en natuurlijk gebakken en gekookt voor ons restaurant. Ook hebben we gespaard voor het goede doel, de “Voedselbank Altena”, een bijbeltekst uit ons hoofd geleerd en gehoord dat de Here God er altijd voor ons is, als we zelf ook maar op de deur aankloppen. Dan wil Hij ook met ons samen eten. Dat was de weettekst die is geleerd Openbaring 3:20. Dat is ook wat wij wilden met de kinderen en iedereen die met hen mee wilde komen: samen eten! We wilden een echt restaurant met een buffet maken!
Als vakantiebijbelweek zijn we met de onderbouw gaan knutselen om ons restaurant aan te gaan kleden. Er zijn servethouders, tafelkleden en kandelaren gemaakt. Dinsdagmiddag heeft de bovenbouw het toetjes buffet gemaakt, samen met Judith van Horssen. Op woensdagmiddag is er met Edwin Versteeg gekookt! In de Regenboog zijn er 8 gerechten gemaakt en naar het Kruispunt gebracht zodat we deze op woensdagavond, met iedereen die wilde, konden gaan opeten. En wat kwamen er veel mensen, in totaal zijn er een kleine 300 mensen geweest om samen met de kinderen mee te eten! Als afsluiting kwam Matthijs Vlaardingerbroek met zijn theatervoorstelling. Op zondag was er nog de afsluitende kerkdienst. Zo kunnen we terugkijken op een geslaagde VBW, waar weer veel kinderen en volwassenen het Evangelie hebben kunnen horen. We willen iedereen hartelijk bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de VBW! Dat waren ook dit jaar weer veel mensen! Erg fijn, bedankt! Voor komend jaar zijn er weer nieuwe mensen in de commissie gekomen. Fijn om met enthousiasme op weg te gaan naar de VBW 2017.