Binnen onze gemeente wordt er catechese, of onderwijs, gegeven aan diverse doelgroepen.
Allereerst is er catechese in de vorm: Follow Me voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar.
Voor diegenen die toe zijn aan de volgende stap is er belijdenis catechese.
Nieuw dit seizoen is het doop- en huwelijksonderwijs.

Follow Me
Ben je tussen de 12 en 16 jaar en benieuwd naar wat de bijbel je zegt over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn? Kom dan naar de ‘Follow me’ avonden.

Belijdenis Catechese
Je gelooft, geloof je. Je hebt het meegekregen van je ouders maar bent nu oud genoeg zelfstandig na te denken over wat je belangrijk vind in dit leven. Hoort God daarbij? Hoort de kerk daarbij? Wat betekent het als je zegt ‘Ik geloof’ in de gereformeerde kerk? Belijdeniscatechese is er voor om deze vragen serieus onder de loep te nemen en zicht te krijgen op een antwoord daar op. En als je antwoord ja is, waarom zou je dat dan voorin de kerk nog een keer moeten zeggen, wat is de meerwaarde daarvan? We praten met elkaar over geloven, en alles wat daar bij komt kijken en nemen daarin alle vragen serieus. Dus als je het al zeker weet, of juist nog niet, meld je aan via domineevandenbrink@outlook.com en houdt de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Doopvoorbereiding en Huwelijksvoorbereiding
Wanneer ouders er blijk van geven hun kind graag in het midden van onze gemeente te willen laten dopen zullen er 2 of 3 avonden doopcatechese met hen worden gepland. We proberen verschillende dopelingen tegelijk te dopen zodat ook deze avonden met al deze ouders plaatsvinden. Op deze avonden spreken we over waar de doop voor staat, de beloften die je als ouders doet, wat het betekend je kind voor te gaan in het geloof en we gaan inhoudelijk met de dienst bezig waarbij ouders inbreng hebben in liederen, tekst, getuigenis of een andere bijdrage. Hierdoor kunnen we bewuster toeleven naar de doop en ook met elkaar vragen delen en elkaar verder op weg helpen. Hierover kun je altijd contact op nemen met de predikanten, domineevandenbrink@outlook.com.